Blog

Drie trends binnen supply management

19/06/2017

  • Kennistransformatie
  • Technologische transformatie
  • Talent management

Tom Derry (Institute for Supply Management CEO), Hans Melotte (Starbucks EVP Supply Chain & ISM Board Chairman) en Kristopher Pinnow (CPO B/E Aerospace & ISM Board Member) beantwoorden tijden het meest recente ISM-congres een aantal brandende vragen rond drie belangrijke thema’s. Terwijl Derry context verschafte, zorgden Merlotte en Pinnow voor een praktijkgericht standpunt.

Kennistransformatie

“Tijden zijn onzeker… en het bedrijfsleven verafschuwt onzekerheid.” Met deze introductie zette Tom Derry de toon voor het ISM congres. Hij bracht hiermee onmiddellijk de turbulente geopolitieke situatie –  die supply management wereldwijd beïnvloedt – in de kijker. De aanwezigheid van twee wereldleiders als keynote sprekers – Colin Powell en David Cameron –  bevestigde de ongerustheid waarmee veel inkoopprofessionals kijken naar de wereldwijde gebeurtenissen.

In zijn boodschap moedigt Derry supply managers aan een intellectuele nieuwsgierigheid te ontwikkelen. Niet alleen om zich te informeren over mogelijks disruptieve gebeurtenissen, maar ook om supply management te profileren als een bron van kennis binnen organisaties.

Ook Melotte en Pinnow sloten zich hierbij aan. Hoewel dit niet altijd zo was, is het transformeren naar een kennisbron cruciaal voor de toekomst van supply managers. Melotte benadrukte dat procurement professionals te allen tijde over data moet kunnen beschikken. “We zijn digital natives”, zegt hij, “We kopen ondertussen zowat alles online en toch is onze werkomgeving nog steeds allesbehalve digitaal te noemen. We moeten ons pro-actiever opstellen en problemen aanpakken nog voor ze zich voordoen”.

Technologische transformatie

Derry waarschuwde: “Als je slechts de uitvoerder bent van een proces, dan sta je op het punt je job te verliezen wanneer deze zal geautomatiseerd worden.”. Maar er was ook goed nieuws: “Er zullen nieuwe jobs ontstaan, die nieuwe vaardigheden vergen. Technologie biedt ons de kan om beter te worden in wat we doen, zoals data-analyse en efficiënter omgaan met distributieproblemen.”

Volgens Melotte is technologie een kritische succesfactor. We lopen echter het risico de impact en het potentieel ervan te onderschatten. “We moeten verder durven denken dan de standaard toepassingen van technologie. We moeten durven nadenken wat de betekenis van technologie in supply management kan betekenen. Artificiële intelligentie is slechts één voorbeeld van transformatie”, aldus Melotte.

Talent management

Pinnow sprak ook over het belang van de ontwikkeling van intellectuele nieuwsgierigheid onder de generatie die momenteel op de arbeidsmarkt instroomt. “Gevestigde professionals kunnen veel opsteken van deze nieuwe talenten. Je moet erkennen dat je niet alles kan weten en beheersen. Je moet vanuit een talentmanagement perspectief mensen aanmoedigen om nieuwe concepten te leren en toe te passen.“ Ook Melotte sloot zich hierbij aan: “Het is belangrijk om een goed evenwicht te vinden in vaardigheden. We moeten erover waken dat een deel van onze teams bedreven data-analysten zijn, die ons de nodige inzichten kunnen verschaffen. We moeten actief op zoek gaan naar deze profielen, zodat we voor een evenwicht tussen strategische inkopers en datawetenschappers kunnen zorgen.”

Wil je meer weten over supply management of onze opleidingen, aarzel dan niet om ons te contacteren, of neem een kijkje op onze blog.

Institute for Supply Management: drie trends in 2017