Inkoopstrategie: communicatie is cruciaal

Communicatie is cruciaal bij een inkoopstrategie

Over welke skills moeten goede procurement professionals beschikken? Geef je voorrang aan je technische vaardigheden? Tijd om even stil te staan bij onderstaande. Goede communicatievaardigheden zijn een essentieel onderdeel van je inkoopstrategie.  

Communicatie is koning

72% van de “30 under 30 Rising Supply Chain Stars award”-winnaars (de jaarlijkse award uitgereikt door het Institute for Supply Chain Management), vermeldt communicatievaardigheden als één van de top drie vaardigheden die essentieel bleken voor hun succes. Op zich niks verrassend gezien de aard van de meeste inkoop- en verkooprollen.

Nick Imison, Subcontract Administrator bij Northrop Grumman Systems: “Je hebt bij je inkoopstrategie slechts een zeer korte periode beschikbaar om iemands aandacht te trekken, uit te leggen waarom je een bepaalde richting wil uitgaan en effectief aan te geven wat je wil bereiken.” Corey Gutafson, Senior Buyer bij Deluxe Corporation geeft aan dat hij zeer snel en van bij de start van zijn carrière zijn communicatievaardigheden moest aanscherpen: “Of het nu via e-mail, telefoon of face-to-face is, inkopers zijn altijd in gesprek met verschillende stakeholders en leveranciers. Als je geen goede communicator bent, dan ben je een vogel voor de kat.” Ook Barbara Noseda kent de klappen van de zweep. Als Global Sourcing Associate bij Johnson & Johnson ziet ze een enorme toegevoegde waarde in het zich bewust zijn van verschillen in communiceren en het omgaan ermee. “Ik ben een grote fan van Cultural Intelligence. Hier moet in inkoopstrategieën veel meer aandacht aan besteed worden. Ook interne communicatie is cruciaal. Als sourcing-medewerker moet ik vaak overleggen met CEO’s en moet ik mijn boodschap brengen op een manier dat deze de voordelen voor het bedrijf snel inzien”.

Ken je data

Het kan misschien een cliché zijn, maar in de wereld van vandaag heb je meer gegevens binnen handbereik dan ooit, wat betekent dat data-analysevaardigheden essentieel zijn‘, zegt Matthew Montana, Category Lead bij Pacific Gas and Electric Company. “Het is belangrijk om bij het bepalen van je inkoopstrategie, gegevens te kunnen interpreteren en ze te gebruiken in je eigen voordeel”. Vijfenveertig procent van de “30 under 30”-winnaars zet analytische skills in de top 3 vaardigheden voor inkoop professionals.

“Soft” skills

Ook onderstaande skills werden veelvuldig genoemd onder de “30 under 30”-winnaars: teamwork, aanpassingsvermogen, betrouwbaarheid, volharding, flexibiliteit, empathie, time management,…

Abhishek Dahiya, Chief of Staff bij  Global Materials Dell Technologies vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van de recentste ontwikkelingen in de sector. ‘Open zijn voor zaken die buiten je job scope liggen, maakt je juist uiterst geschikt voor deze job!”.

Wil je je inkoopstrategie aanscherpen of meer weten over onze opleidingen, aarzel dan niet om ons te contacteren, of neem een kijkje op onze blog.