Blog

Hoe ziet Philip Meyers inkoopstrategie evolueren?

22/12/2017

  • Wat is uw visie op de toekomst van inkoop?
  • Hoe speelt u in op deze evolutie in uw opleidingen?
  • Wat als inkopers niet de kans krijgen zich bij te scholen?

 

Waarom zou u het wiel opnieuw proberen uit te vinden als u gewoon kan aankloppen bij iemand met kennis van zaken? Zo iemand die steeds meegroeit met de markt en zijn kennis bundelt in hands-on trainingen voor uw inkoopstrategie is Philip Meyers, rot in het vak en founding father van Team HighFive. In dit artikel laten we Philip zelf aan het woord.

 

Wat is uw visie op de toekomst van inkoop?

Het is inderdaad een feit dat er een evolutie plaatsvindt in inkoopstrategie. Ook het bekende document van Ariba, ‘Vision 2020: The Future of Procurement’ handelt daarover. Binnen dit en 10 jaar kan iedere werknemer zelf routinematige aankopen doen. De toekomstige rol van de inkoper, zal van een meer strategische aard moeten worden.

De klassieke inkoopstrategie zal wel behouden blijven, maar verder uitgebreid worden met risico-, relatie- en conflictmanagement. De inkoper zal zich dus zelf op de markt tussen de leveranciers moeten begeven.

 

Hoe speelt u in op deze evolutie in uw opleidingen?

Om die inkoopstrategie te kunnen voeren, moeten vooral de soft skills van de inkoper verder ontwikkeld worden. De kunst zal zijn om als inkoper die persoonlijke soft skills te verwerken in aankoopopvolging. In de opleidingen die ik nu geef, komt dit al aan bod en het zal in de toekomst nog meer verweven worden in de basisopleiding. Ook risicomanagement wordt in de huidige opleiding al uitgediept om inkopers klaar te stomen voor hun toekomstige rol.

De opleidingen van Team HighFive zijn zeer hands-on zodat u er als inkoper onmiddellijk mee aan de slag kan. Uiteraard blijf ik opleidingsprogramma’s ontwikkelen en optimaliseren met zaken zoals het maken van een business case of leren meepraten in business dossiers.

 

Wat als inkopers niet de kans krijgen zich bij te scholen?

Dan worden ze overbodig! Laat mij dit duiden met een citaat van één van de gezaghebbende inkoopleiders in België: “De inkoper van de toekomst zal category manager moeten zijn of hij zal niet meer zijn.” Dit omvat een inkoopstrategie waarbij de inkoper ook als interne consultant fungeert. Het is natuurlijk niet evident om de huidige skills van de inkoper te testen om te zien in welke mate die al klaar is voor zijn toekomstige rol.

Ik ontwikkelde hier een methode voor met een meting op basis van subjectief aanvoelen als basis voor een gefundeerde dialoog met de betrokken partijen. Hier worden vooral communicatieve vaardigheden, stressbestendigheid en overtuigingskracht afgetoetst.

 

Wilt u graag een opleiding volgen bij Team HighFive om uw skills als inkoper en uw inkoopstrategie te verbeteren? Bekijk het cursusoverzicht of stuur een bericht naar HighFive.